Nasza firma proponuje szereg rozwiązań dla firm pakujących pieczywo i wyroby cukiernicze.
Jednym z nich jest pakowanie w gotowe woreczki foliowe, wykonane z folii CPP, OPP , grubości 25-50 mikron. Woreczki można dostosować do sposobu pakowania: ręcznego, automatycznego, maszyny pakującej. Mamy możliwość stworzenia opakowań z folii do głębokiego mrożenia jak i również przeznaczonych do pasteryzacji i sterylizacji.
Możliwy jest druk fleksograficzny do 8 kolorów po całej powierzchni wg. zatwierdzonego projektu, również w technologii flexo HD.
Kolejną opcją pakowania pieczywa są ekologiczne torby papierowe z boczną fałdą, tego typu opakowania wykonane są z atestowanego papieru Kraft białego lub brązowego o gramaturze 30-100 g/m, zależnie od zastosowania. Torebki można wzbogacić w okienko z folii PP, co pozwoli na uwidocznienie pakowanego produktu.
Wyroby cukiernicze polecamy pakować w ekologiczne torebki papierowe, nasz surowiec – papier Kraft 30 g/m standardowo stosowany do produkcji torebek nie ma tendencji do przedzierania czy nasiąkania tłuszczem – zapobiega to nieestetycznym plamom przy pakowaniu tłustszych produktów.
Wyroby ciastkarskie pakowane w papierowe torebki dłużej zachowują świeżość a możliwość wykonania nadruków indywidualnych może być doskonałą promocją firmy.
Dostarczamy również folię i laminaty do pakowania na w pełni zautomatyzowanych liniach produkcyjnych.

- produkt: chleb
- rodzaj: woreczek typu wicket
- materiał: CPP
- opcje: nadruk indywidualny

- produkt: bułki
- rodzaj: na flow pack
- materiał: BOPP
- opcje: nadruk indywidualny, do zagrzewu

- produkt: wyroby piekarsko – ciastkarskie
- materiał: papier Kraft 30 g / m
- opcje: nadruk indywidualny

- produkt: bułka tarta
- materiał: papier Kraft 50 g / m
- opcje: nadruk indywidualny

- produkt: chleb tostowy
- materiał: CPP
- opcje: nadruk indywidualny