Produkty sypkie jak np. bułka tarta można zapakować na wiele różnych sposobów. Opakowania spożywcze produkowane są przy użyciu rozmaitych technologii. Na ich wybór ma wpływ wiele czynników:
- wolumen produkcji (nakład),
- indywidualne preferencje producenta (ekologia opakowania, kwestie marketingowe i profil działalności),
- rodzaj technologii pakowania używanej w zakładzie.
Poniżej podajemy kilka przykładów opakowań przeznaczonych dla przemysłu spożywczego produkowanych przez naszą firmę, używanych m.in. do pakowania bułki tartej. Pamiętaj, że proponujemy wiele rozwiązań, jeżeli nie znalazłeś satysfakcjonującego Cię opakowania – skontaktuj się z nami!
- torebka fałdowa
- Surowiec: papier brązowy 50gsm
- Wymiar: 100×290/60
- Dno: fałda boczna
- Druk uniwersalny
- Niskie nakłady (od 1 000 szt)
- Pakowanie: ręczne
Plusy:
✓ ekologia
✓ niski nakład
- Woreczek z nadrukiem indywidualnym
- Surowiec: CPP lub BOPP
- Wymiar: dowolny
- Dno: fałda boczna lub fałda denna
- Druk: dowolny (logo klienta, składy, kod EAN)
- Nakład: min 40 000 szt
- Pakowanie: ręczne lub automat typu wicket
Plusy:
✓ widoczność produktu
✓ zindywidualizowany nadruk
3 Taśma lub rękaw foliowy
- Surowiec: monofolia lub laminat w zależności od potrzeb
- Dno: brak, fałda boczna lub inne w zależności od maszyny pakującej
- Wymiar: dowolny
- Druk: dowolny
- Nakład: min 50 000 szt
- Pakowanie: automat pakujący pionowy z zasypem
Plusy:
✓ możliwość uwidocznienia produktu
✓ zindywidualizowany nadruk
- Woreczek CPP bez nadruku
- Surowiec: CPP 25 mikron
- Dno: fałda denna
- Wymiar: 150×250/60+40; 200×300/60+40
- Druk: brak
- Nakład: min 1 000 szt
- Pakowanie: ręczne lub automat wicket z zasypem
Plusy:
✓ niski nakład
✓ uwidocznienie produktu
A może chcesz się wyróżniać? Zapakuj bułkę tartą w opakowanie typu rożek, dobrze zaprojektowany, spersonalizowany, niepowtarzalny nadruk pomoże sprzedać Twój produkt. Nie wiesz jak to zrobić – skontaktuj się z nami!